The Central Line

Hangende melodieën die je meenemen op oneindige wegen…

The Band

The Central Line neemt je met hun sfeervolle americana en hangende melodieën mee naar stille oneindige landwegen en verlaten dorpjes… Hun instrumentgebruik, meerstemmige samenzang en donkere sfeer zorgen voor een mooi filmisch geluid. De liedjes zijn als het ware kleine verhalen, die worden gedragen door de karakters van de bandleden en de gebeurtenissen die hun levens kleuren. In elk liedje zit wel iets bijzonders, waardoor de muziek zich toch telkens onderscheidt en blijft boeien. De nummers nemen je bij de hand en laten je onderweg verrassen met allerhande instrumenten of plotseling draaiende emoties in het geluid. Het zijn klanken die je verleiden tot het uitzetten van de wereld om je heen…

 

The Central Line

 

De band laat zich graag inspireren door o.a. Tom Waits, Neil Young, Bruce Springsteen, The Band, Damien Jurado, Band of Horses, Josh Ritter, Nick Cave, 16 Horse Power, Thindersticks, Timber Timbre en The Slow Show.

Ons eerste album kunt u via de knop ‘Contact’ bestellen. Lees hier de recensies, klik!
Maar we zijn ook te beluisteren op Spotify, Deezer en Itunes.
Bestellen is meewerken aan een volgend album en streaming luisteren aan ons zakgeld…

Bezetting
Ingrit van der Meer: Zang / gitaar / banjo / (contra) bas / percussie / xylofoon / melodica
Niko Markanovic: Tekstschrijver / componist / zang / (contra) bas / (electrische) gitaar / banjo / cajon
Adrie Hasenbos-Brand: Tekstschrijver / componist / zang / (electrische) gitaar / bas / mondharmonica / cajon

Wij hebben ruim 2,5 uur aan eigen repertoire en tussen de sets zorgen wij ook voor eigen invulling in muziek. We hebben voldoende techniek in huis om een kleine (zaal)ruimte te vullen met ons geluid. Is er versterking en licht aanwezig, dan weten wij graag van te voren wat dit inhoudt.

Boekingen/management Bernard van Gellekom